Да си измайсторим сами керамичен съд

Знаете ли, че във Враца има място, където можете сами да си измайсторите глинен съд, който не просто да сложите на полицата, а дори да използвате в бита си или да подарите на любим човек с Вашето пожелание и инициали?
Това можете да направите в ателието на майстора-грънчар Куман Жеков на входа на Етнографски комплекс „Софроний  Врачански“.

В ателието на майстора можете да видите демонстрация как се изработват керамични сувенири и изделия, но което е още по-интересно – сами да изработите на грънчарското колело паничка, чаша или друг съд по желание .

Разбира се, ще опитате възможностите си под вещото ръководство на майстор Куман. Можете дори на нашарите съдчето и да го оставите при грънчаря за изпичане – само оставете адрес и изделието ще Ви бъде изпратено!

В ателието можете да разгледате и закупите разнообразни красиви керамични предмети за бита – сачове, гювечета и други, както и сувенири: реплики на антични керамики (ритони и чинии), съдове с тракийска митология и украса (червено и черно), плакети със забележителностите на Враца.. Ще намерите и съдове с интересната техника за украса „сграфито“(болярска резбована керамика).


Полезна информация:

https://www.facebook.com/kalibagrii/ 

За повече информация: Куман Жеков GSM: 0894 038 396

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Open Vratsa