Атракционно влакче – Враца

Отскоро Враца предлага за посетителите си и разходка с атракционно влакче. Възползвайте се от това предложение, особено ако идвате в града с деца!

Началната спирка на влакчето е площад „Македония“/Суми, а последната спирка е  „Долна лифтена станция“ в началото на село Згориград. Маршрутът оттам е обратно до площад „Македония“/Суми, където е крайната спирка.

Пътувайки с влакчето, можете да се запознаете с централната част на града и да стигнете до сърцето на планината – село Згориград, откъдето тръгват доста туристически пътеки. Маршрутът на влакчето минава покрай скалния феномен Вратцата, емблемата на града, като може да спре до нея, недалеч от зоната за къмпиране и пикник. 


С влакчето можете да стигнете и до три интересни маршрута-пътеки:

  1. Наследствена пътека,  водеща до крепостта „Вратцата“, която ви предлага среща с най-древната история на Враца;

  2. Атрактивната туристическа пътека „Вратцата – пещерата Леденика“  добре маркирана, подходяща за семейни преходи с деца и с приятни места за отдих – извори, поляни за пикник и гледки към Враца.

  3. Врачанска екопътека „Боров камък“ – една от най-екстремните и привлекателни екопътеки в страната. Пътеката започва в другия край на селото, на около 3 км (45 мин) от последната спирка на влакчето.


Полезна информация:

В рамките на делничните дни атрактивното превозно средство ще осъществява курсове от 16 ч. до 19 ч. /последен курс/.
Разписание: През делничните дни влакчето ще се движи от 16 ч. до 19 ч. /последен курс/. На официалнини празници и през почивните дни – от 10 ч. до 13 ч. и от 16 ч. до 19 ч.
От начална до крайна станция се стига за 30 мин. Атракционното влакче е с капацитет от 40 места. Цените на билетите са: 2 лв. за възрастни, 1,50 лв. за ученици и пенсионери и 1 лв. за деца от 4 до 7 г. При промяна на разписанието на влакчето гражданите ще бъдат своевременно уведомявани. Влакчето може да се наеме за 80 лв. до желана от вас дестинация в близките до града населени места/атракции. 
Актуална информация за разписанието на влакчето можете да намерите на сайта на Община Враца.

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *