„Убийството на Гонзаго“ от Недялко Йорданов

„УБИЙСТВОТО НА ГОНЗАГО“ от Недялко Йорданов
❗ПРЕМИЕРА❗
⭐Сценична версия и режисура: Пресиян Кузов
⭐Сценография и костюми: Габриела Кърджилова
⭐Музика: Дамян Михайлов
⭐Участват: Борислав Сарафанов, Цветана Горкиева, Петър Горанов, Ивайло Вълчев, Велина Георгиева, Теодор Софрониев, Борислав Борисов, София Джустрова, Анастас Жайгаров, Кирил Стаменов
🎬Кралство Дания – дворецът „Елсинор“… Кралят е убит от брат му – Клавдий, който заема трона и се жени за досегашната кралица. Синът на стария крал принц Хамлет решава да отмъсти на чичо си за стореното. За да провери дали той наистина е убил баща му, принцът решава да провокира Клавдий като инсценира театрално представление, в което се разказва за убийството на един херцог от собствения му брат. За целта в замъка е привикана актьорска трупа, която да изиграе тази пиеса пред краля. Именно актьорите, попаднали в двореца, са акцентът в настоящото представление. Защо им е поставена такава задача, какво ще получат в замяна и какво това ще им коства, са въпроси, чиито отговори самите те търсят из коридорите на замъка. Властта и задкулисието са основните опорни точки, които задвижват историята. Темата за „малкия човек“, попаднал в играта на „големите“ за завъртялата се машина, в която попаднеш ли веднъж, не знаеш как да излезеш. Тема, която можем да проследим през всички епохи и всички народи. Аналогията с днешния контекст е лично възприятие. Останалото е мълчание.
🔥ПРЕМИЕРА- 6 и 7 март/сряда и четвъртък/
🎭Камерна сцена, от 19 ч.
💵Вход: Възрастни – 20лв, Ученици – 10лв, Пенсионери – 8лв
📩Билети на касата на театъра

Информация за Vratsa Drama and Puppet Theater

Vratsa Drama and Puppet Theater

Драматично-куклен театър Враца е важен културен център, който организира множество значими събития. Театралната сцена не само представя класически и съвременни пиеси, но и е домакин на различни културни събития. Стремейки се към разнообразие и качество, театърът привлича публика от всички възрасти и интереси. Благодарение на своето богато и разнообразно предложение, Драматично-куклен театър Враца играе важна роля в обогатяването на културния живот на града и областта като цяло.

Локация на провеждане

Драматично-куклен театър, булевард „Христо Ботев“, Враца, България
en_USEnglish

Share this landmark with friends

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

What are you looking for?

Don't forget to visit:

Gallery