„Нощ в библиотеката“ 2024 във Враца

„Строежко“, „Млад детектив“, „Пулсът на танца“ и среща с Мира Добрева за „Нощ в библиотеката“ 2024
За осма година вратите на Регионална библиотека „Христо Ботев” – Враца ще останат отворени и след 18:00 ч. Това ще се случи навръх Световния ден на книгата и авторското право – 23 април (вторник), когато започва и „Нощ в библиотеката“ 2024.
Вълшебната нощ стартира в 18:30 ч. и ще бъде открита със спектакъл на Театрална група „Темп“.
За първи път децата на Враца ще имат възможност, напълно безплатно, да се включат в най-креативното строително предизвикателство „Строежко“, предназначено за деца и възрастни от 1 до 99 години. С помощта на строителни блокчета и дъсчици, големи лего кубчета в различни цветове и цветни карти за земя, конструкторите ще издигат своите високи кули, дълги писти, ще сътворят коли, самолети и животни. „Строежко“ ще бъде разположен в Детски отдел, с любезното съдействие на Обществен дарителски фонд за Враца.
*Заявете участие в Детски отдел на библиотеката или на тел. 0879 548 916.
Веднага след официалното откриване, тийнейджърите ще се отправят към Тийн залата на библиотеката, където ще могат да тестват логическите си умения в играта „Млад детектив“, вдъхновена от великия Шерлок Холмс. Той е един от най-пленяващите и знаменити персонажи в световната литература, превърнал се в нарицателно за проницателност и остър ум, готов да разплете и най-сложните криминални случаи, пред които и най-добрите полицаи са безсилни. Участниците ще бъдат разделени на отбори и ще влязат в ролята на Холмс и неговия верен помощник д-р Джон Уотсън. За най-бързите умове ще има и награди.
*Заявете участие в Тийн залата на библиотеката или на тел. 0896 207 977
Също в 18:30 ч. започва и срещата с Мира Добрева в „Обща читалня“. Телевизионната журналистка ще представи книгата си „Светулки зад решетките“ (изд. „Книгомания“). Романът разглежда съдбите на две жени, белязани от поглъщаща ума и тялото алкохолна зависимост. Това е книга за отчуждението и великодушието. За болестта като начин на духовно израстване. За смъртта и безсмъртието. За просветлението.
*Капацитетът на залата е 80 човека. Заявете присъствие в отдел „Обща читалня“ или на тел. 0879 548 912
Вечерта ще завърши в киносалона с филма „Пулсът на танца“ – филм за цената на успеха. Шампионът по танци Виктор, е решил да се оттегли и да замине за чужбина, но плановете му се променят, когато разбира, че малката Мартина има нужда от него. Той става треньор и се завръща в състезанията, но този път разбира, че животът е повече от една загуба.
Прожекцията е подарък за всички приятели на книгите и е с начален час 20:00 ч. Инициативата се провежда с любезното съдействие на Кино „Метропол“ и след предварително заявени места на телефон: 092 62 61 70 или на място в „Заемна за дома“.
Вземете със себе си любим човек и елате да се запознаем, да споделяме, да се забавляваме, да научаваме… Защото всичко се променя, когато четем!
Free entry!

Информация за Регионална Библиотека "Христо Ботев"

Регионална Библиотека "Христо Ботев"

Регионалната библиотека "Христо Ботев" е значимо културно място в града, което активно организира разнообразни събития. Тя е център за книгоиздаване, образователни програми, литературни срещи, изложби, лекции и други културни и образователни активности. Библиотеката не само предоставя достъп до богатия си литературен фонд, но и действа като важен форум за обмен на идеи и срещи на културния и интелектуален елит на общността. Тя играе ключова роля в развитието на културния живот и образователната среда на града, като привлича голям брой посетители от всички възрасти и интереси.

Локация на провеждане

Регионална библиотека „Христо Ботев“, улица „Петропавловска“, Враца, България
en_USEnglish

Share this landmark with friends

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

What are you looking for?

Don't forget to visit:

Gallery