Нора Пенева представя романа „Буки“ във Враца

Нора Пенева представя романа „Буки“ във Враца

Библиотеката при НЧ „Развитие – 1869“ гр. Враца представя Нора Пенева и романа ѝ „Буки“. Срещата ще се състои на 15 март 2024 г. /петък/ от 17:30 ч. в читалнята на библиотеката.

***

За книгата
Романът „Буки“ разкрива част от историята на българската глаголица, „За буквите“ от Черноризец Храбър и една мистерия с изчезнал човек. В него се срещат редица пълнокръвни герои, всеки със своето обременено минало, чиито съдби и мотиви се оказват свързани в разплитането на загадката.
Напрегнатото действие на криминалния трилър се допълва от богатата историческа информация и безмерната любов на автора Нора Пенева към буквите и по-специално глаголицата.
****
За Нора Пенева
Нора Пенева е от София. Завършила е СУ „Климент Охридски“, специалност „Философия“. Основен фокус на нейното внимание е тайното скрито езотерично познание. Първата й книга „Номер 9“ е сред номинираните романи на Деветия национален литературен конкурс „Развитие“. Втората й книга „Буки“ е реалистичен съвременен роман, вдъхновен от българската история и духовност. През 2024 предстои да излезе третата й книга „Глаголически именник“.

Информация за Vratsa Drama and Puppet Theater

Vratsa Drama and Puppet Theater

Драматично-куклен театър Враца е важен културен център, който организира множество значими събития. Театралната сцена не само представя класически и съвременни пиеси, но и е домакин на различни културни събития. Стремейки се към разнообразие и качество, театърът привлича публика от всички възрасти и интереси. Благодарение на своето богато и разнообразно предложение, Драматично-куклен театър Враца играе важна роля в обогатяването на културния живот на града и областта като цяло.

Локация на провеждане

Драматично-куклен театър, булевард „Христо Ботев“, Враца, България
en_USEnglish

Share this landmark with friends

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

What are you looking for?

Don't forget to visit:

Gallery