Недялко Йорданов представя книгата си „Не ми се тръгва“ във Враца

Недялко Йорданов представя книгата си „Не ми се тръгва“ във Враца
Известният български поет, драматург, композитор и режисьор Недялко Йорданов пристига във Враца на 26 март (вторник), за да представи новата си книга „Не ми се тръгва“ (изд. „Милениум“). Срещата с почитателите на писателя започва от 17:00 ч. в Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца. В „Не ми се тръгва“ са събрани около 30 произведения на автора, писани през 2022 и 2023 г.
Гостуването на Недялко Йорданов в града е по покана на Драматично-куклен театър – Враца. Като автор на най-новото премиерно представление на театъра „Убийството на Гонзаго“, поетът лично ще присъства на постановката, която започва след срещата в библиотеката на 26 март, с начален час 19 ч., в Камерна зала на ДКТ-Враца.
Недялко Йорданов е автор на редица стихове, пиеси, песни, романи в стихове и др. Роден е в Бургас на 18 януари 1940 г. Завършил е „Българска филология“ в Софийския университет през 1962 година. Работи в театъра, киното и телевизията. Награждаван многократно за своите произведения.

Информация за Регионална Библиотека "Христо Ботев"

Регионална Библиотека "Христо Ботев"

Регионалната библиотека "Христо Ботев" е значимо културно място в града, което активно организира разнообразни събития. Тя е център за книгоиздаване, образователни програми, литературни срещи, изложби, лекции и други културни и образователни активности. Библиотеката не само предоставя достъп до богатия си литературен фонд, но и действа като важен форум за обмен на идеи и срещи на културния и интелектуален елит на общността. Тя играе ключова роля в развитието на културния живот и образователната среда на града, като привлича голям брой посетители от всички възрасти и интереси.

Локация на провеждане

Регионална библиотека „Христо Ботев“, улица „Петропавловска“, Враца, България
en_USEnglish

Share this landmark with friends

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

What are you looking for?

Don't forget to visit:

Gallery