Make a clay pot on your own

Знаете ли, че във Враца има място където можете сами да си измайсторите глинен съд, който не просто да сложите на полицата, а дори да използвате в бита си или да подарите на любим човек с Вашето пожелание и инициали?
Това можете да направите в ателието на майстора-грънчар Кузман Жеков  на входа на Етнографски комплекс „Софроний  Врачански“
В ателието на майстора можете да видите демонстрация как си изработват керамични сувенири и изделия, но което е още по-интересно само да изработите на грънчарското колело паничка, чаша и друг съд по-ваше желание и…възможности. Разбира се под вещото ръководство на майстор Кузман. Можете дори на нашарите съдчето и да го оставите при гранчаря за изпичане  - само оставете вашия адрес и ще ви бъде изпратено!

В ателието можете да разгледате и закупите и много красиви керамични предмети за бита и сувенири: реплики на антични керамики (ритони и чинии), съдове с тракийска митология и украса (червено и черно), плакети със забележителностите на Враца, както и много съдове за бита – сачове, гювечета и др. Ще намерите и съдове с красивата сграфито керамика  (болярска резбована керамика).


Полезна информация:

За повече информация: Кузман Жеков GSM: 0894 038 396

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Open Vratsa