fbpx

Политика за използване на “бисквитки”


1.Обща информация

А) Въведение


Благодарим Ви, че проявявате интерес към нашият уебсайт! Данните са основата за доброто обслужване. Но най-важният ни актив е доверието на нашите клиенти. Защитата на личните данни на клиентите и използването им, е основен приоритет за нас. Ето защо спазването законовите разпоредби описани в Общия регламент относно защитата на данните (ОРЗД) и Закона за защита на личните данни, Закона за електронните съобщения и други свързани нормативни уредби за нас е естествено.


Б) Администратор на лични данни


Ние, „Кий Ивентс Енд Комуникейшън“ регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК 202854275, със седалище и адрес на управление: бул. Цар Освободител №20, София и „ЕВОЛ-Т“ регистрирано в търговския регистър към Агенция по вписванията с ЕИК: 205184474, с адрес на управление Враца, ул. Кокиче 14, сме администратори съгласно ОРЗД и следователно сме отговорни за обработката на данни, както е обяснено по-долу. За въпроси или искания относно обработката на данни, моля, свържете се с наш служител по защита на данните, чийто данни за контакт можете да намерите по-долу.


В) Длъжностно лице за защита на личните данни


Можете да се свържете с наш служител по защита на данните по всяко време, като използвате следните данни за контакт:


За: „Кий Ивентс Енд Комуникейшън“ - бул. Цар Освободител №20, София


За: „ЕВОЛ-Т“ - Враца, ул. Кокиче 14

Електронна поща: [email protected]
 
2. Обработка на лични данни по време на ползване на Платформата
 
Данните, които се записват при посещение на нашият уебсайт биват:
• IP адресът на използваното устройство;
• датата и часът на посещението;
• типът на браузъра и операционната система на крайното устройство;
• разглежданите страници
Тези данни се събират за целите на сигурността и за оптимизиране и подобряване на нашите онлайн услуги. Наш легитимен интерес е да защитаваме нашият уебсайт и да подобряваме услугите си. Всяка друга обработка на данните, с изключение за статистически цели в анонимна форма, се извършва само в рамките на обхвата на това уведомление за защита на данните. В допълнение, личната информация ще бъде запазена, само ако я предоставите сами, например в контекста на регистрация, проучване, онлайн заявление или изпълнение на договор. Взети са подходящи мерки за сигурност, за да подсигурим криптирането на данните по време на регистрационния процес, т.е. да бъдат защитени от неразрешен достъп. Допълнителна информация, по-специално за технологиите, които използваме, може да бъде намерена по-долу. Ако прехвърляме данни на трети страни, ние гарантираме, чрез договорни споразумения, че тези доставчици на услуги обработват лични данни в съответствие с европейското законодателство за защита на данните, за да гарантират високо ниво на защита. Личните данни, които са споделени с нас чрез нашият уебсайт, се съхраняват само за изпълнението на целта, за която са ни поверени.


А) Форма за контакт


Можете да използвате данните за контакт посочени на нашият уебсайт, за да се свържете с нас по всякакъв повод.


Б) „Бисквитки“ и проследяване


За да направим посещението Ви на нашият уебсайт по-привлекателно и да дадем възможност за използването на определени функции, ние използваме т. нар. "бисквитки" на различни страници. Това са малки текстови файлове, които се запазват на вашето крайно устройство. Някои от "бисквитките", които използваме, се изтриват след края на сесията на използване на браузъра, т. е. след затваряне на браузъра Ви (така наречените "сесийни бисквитки"). Други бисквитки остават на крайното Ви устройство и позволяват на нас или на нашите партньорски компании да разпознаваме Вашия браузър при следващото Ви посещение ("постоянни" бисквитки). Можете да настроите браузъра си по такъв начин, че да бъдете информирани отделно за настройката на бисквитките и да решавате поотделно за приемането им или да изключите приемането на бисквитки за определени случаи или изцяло. За повече информация, вижте помощната функция на вашия уеб браузър. Ако бисквитките не бъдат приети, функционалността на нашият уебсайт може да е ограничена. В информацията по-долу ще разгледаме отделните бисквитки.


Ние правим разлика между необходимите "бисквитки" и рекламните "бисквитки". Необходими „бисквитки“ са т. нар.:


1) Задължителни „бисквитки“- Платформата не може да функционира без тях. Такива бисквитки са например: за потребителски сесии.


2) „Бисквитки“ за функционалност и ефективност- тези бисквитки се използват за други важни функции, като например:

За да можем да Ви разпознаваме, когато се връщате на Платформата


За да можем да Ви препоръчваме съдържание, отговарящо на Вашите предпочитания;
За събиране на информация за начина, по който посетителите използват Платформата, за да можем да я поддържаме в най-добър вид и да подобряваме услугите ѝ;
За временно съхраняване на анонимна информация, която ни помага максимално добре да Ви предоставяме релевантни предложения;


Ако изтриете тези бисквитки, Платформата ще бъде със силно ограничена функционалност и няма да може да функционира коректно


Рекламните "бисквитки" са т. нар.:


„Бисквитки“ на трети страни- използваме няколко външни услуги, които също могат да създават бисквитки в браузъра Ви. Тези бисквитки не се контролират от нас. Информацията в тях е анонимизирана. Предназначението на тези външни услуги е да преброяват анонимно статистическа информация за посещаемостта на Платформата, за да можем да следим ефективността и да я подобряваме. Друго предназначение на тези „бисквитки“ е да осигурят възможност за извършване на рекламни кампании. Те могат да използват „бисквитки“ с цел идентифициране и персонализация на реклами към Платформата във външни сайтове и услуги.

 

Рекламните "бисквитки" са описани по-долу. Посещавайки нашият уебсайт и приемайки информацията от "банера за бисквитките", вие се съгласявате с обработката на данни чрез тези "бисквитки".

 
• Google Analytics

 

Ние използваме Google Analytics, услуга за уеб анализ, предоставена от Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland. (" Google "), за да анализираме посещаемостта на уебсайтът ни и да го подобряваме. За тази цел Google използва "бисквитки"(това са малки текстови файлове, които се запазват на вашето крайно устройство, съдържащи информация като- колко време сте прекарали на уебсайтът ни, колко често сте го посещавали, направили сте покупка или само сте разглеждали и т.н.). Информацията, генерирана от "бисквитките" относно Вашето използването на нашият уебсайт, се прехвърля на сървър на Google в САЩ и се съхранява там. Google съкращава предварително вашия IP адрес за държави-членки на Европейския съюз или в други държави, които са страни по Споразумението за Европейското икономическо пространство. Само в изключителни случаи пълният IP адрес ще бъде предаден на сървъра на Google в САЩ и съкратен там.  От името на администратора на тази интернет страница, Google ще използва тази информация, за да извърши оценка на Вашето използване на интернет страницата, за да състави отчети за дейността на страницата и за да предостави на администратора на страницата други услуги, свързани с използването на уебсайтове и Интернет. IP адресът, предаван от вашия браузър в контекста на Google Analytics, няма да бъде обединен с други данни на Google.


Информацията събрана чрез тези „бисквитки“се изтрива автоматично след 14 месеца. Данни достиганали периода си на изтриване се изтриват веднъж месечно.


Наш законен интерес е да проследяваме посещаемоста на нашият уебсайт както и да събираме информация за посетителите му. Тази обработка на лични данни е базирана на чл.6 ал 1 буква е) от ОРЗД.


Можете да откажете използването на "бисквитки", като изберете приложимите настройки на Вашия браузър. Можете да предотвратите събирането на генерирани от "бисквитките" данни (включително и IP адреса ви) и обработката на тези данни от Google, като изтеглите и инсталирате приложението достъпно на следния линк: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=en.


Друга функция на Google Analytics, която използваме, се нарича Google Signals (Гугъл Сигнали). Google Signals събира данни от различни устройства от потребители, които са влезли в профила си в Google от няколко устройства и са активирали персонализирането на реклами в собствения си профил. Това включва потребители, които са влезли в профил в Gmail, Google+, YouTube, Google Play и всички други платформи на Google. Тази функция ни позволява да създаваме персонализирани преживявания за нашите потребители, като им показваме кампании, които ги интересуват, събираме данни от няколко устройства и анализираме тяхното поведение, като използваме специфични доклади, в които не събираме лична идентифицираща информация. За повече информация относно персонализирането на реклами, моля, посетете https://support.google.com/ads/answer/2662856?co=GENIE.Platform%3DAndroid&hl=en.  


2) Google Ads 


Като клиент на Google Ads, ние използваме Google Conversion Tracking. Това е услуга предоставена от Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland (“Google”). Google Ads се използва за показване на страници от metro.bg в Google  рекламно пространство. Ако влезете на нашата интернет страница чрез реклама от Google, Google Ads създава "бисквитка" във вашето крайното устройство ("бисквитка за реализации"). Тази "бисквитка" изтича след 30 дни. Тя не се използва за лична идентификация. Ако срокът на бисквитката не е изтекъл, когато посещавате определени страници, ние и Google можем да видим, че някой е кликнал върху рекламата и е бил препратен към нашата страница. Всеки клиент на Google Ads получава различна "бисквитка". Следователно, "бисквитките" не могат да бъдат проследени чрез уебсайтовете на клиентите на Google Ads. Информацията, събирана от "бисквитката" за реализации, се използва за генериране на статистически данни за реализации за клиенти на Google Ads, които са избрали опцията за проследяване на реализациите. Клиентите на Google Ads виждат общия брой потребители, които са кликнали върху тяхната реклама и са били пренасочени към страница с маркер за проследяване на реализациите. 


Повече информация можете да намерите в Декларацията за поверителност на Google тук: https://policies.google.com/privacy. Ако не желаете да участвате в процеса на проследяване, можете да отхвърлите настройката за "бисквитки". Ако не желаете да участвате в процеса на проследяване, можете да отхвърлите настройката на "бисквитката", необходима за това, като за целта например можете да използвате настройките на браузъра си и генерално да деактивирате автоматичното запазване на „бисквитки“. Можете също така да ги деактивирате, като изберете да блокирате "бисквитките" от домейна googleadservices.com.
3) Double Click by Google


Чрез Doubleclick by Google ние използваме услуга на Google Ireland Limited, Gordon House, Barrow Street, Dublin 4, Ireland ("Google"), за да показваме подходящи за Вас реклами. За тази цел се използват "бисквитки", които не съдържат никаква лична информация.
Чрез тези ''бисквитки'' се отбелязва кои уебсайтове посещава потребителят, от какво съдържание се интересува и на кои предложения е кликнал; освен това, "бисквитките" събират и техническа информация за браузъра и операционната система, за препращащи уебсайтове, за времето на посещение, както и допълнителна информация за използването на онлайн оферти. Събира се и IP адресът на потребителя, който се съкращава за държавите членки на Европейският съюз или Европейското икономическо пространство и само в изключителни случаи се предава изцяло на сървър на Google в САЩ и се съкращава там. Google може да свърже горепосочената информация с такава от други източници.
Doubleclick "бисквитките" използват псевдонимен идентификационен номер, зададен на браузъра Ви, за да проверят дали рекламите се показват и върху тях се кликва. Информацията, генерирана от "бисквитките" на Doubleclick, се предава и съхранява от Google на сървъри в САЩ. Google спазва разпоредбите за защита на данните на споразумението "Щит за лични данни” в отношенията между САЩ и ЕС и е сертифициран по отношение на "Щита за лични данни". Данните ще бъдат прехвърляни на трети страни само в рамките на законовите разпоредби или при обработката на данни за поръчки. Ако сте съгласни със запазването на "бисквитките", но не желаете да използвате Doubleclick "бисквитки", можете да направите това на следния линк: https://www.google.com/settings/ads/onweb/, като изтеглите и инсталирате приставка за браузърa, която деактивира услугата Doubleclick by Google. 


4) Facebook Pixel


Ние използваме Facebook Pixel, инструмент, управляван от Facebook Ireland Ltd, 4 Grand Canal Square, Grand Canal Harbour, Dublin 2, Ireland ("Facebook"), на нашата интернет страница с цел анализ и оптимизиране на уебсайта. С помощта на Facebook Pixel, Facebook има възможност да определи посетителите на нашият уебсайт като целева група за показването на реклами във Facebook. Съответно, ние използваме Facebook Pixel, за да показваме рекламите, които публикуваме във Facebook само на потребители на Facebook, които са проявили интерес към нашият уебсайт. Това означава, че с помощта на Facebook Pixel ние искаме да се уверим, че нашите Facebook реклами съответстват на потенциалния интерес на потребителите и не са досадни. Можем също така да използваме Facebook Pixel за проследяване на ефективността на рекламите във Facebook за целите на статистически и пазарни проучвания, като видим дали потребителите са били пренасочени към нашата страница след кликване върху реклама във Facebook (така наречените "реализации" или "взаимодействие с посетителите"). Facebook Pixel се задейства директно от Facebook, когато посещавате нашата интернет страница, и може да съхранява "бисквитка" на вашето устройство. Ако след това влезете във Facebook или посетите Facebook, докато сте вписани в профила си, то посещението на нашата страница ще бъде записано в профила Ви. Събраните за Вас данни са анонимни за нас, така че не ни се предоставя никаква информация за самоличността на потребителите. Въпреки това, Facebook съхранява и обработва данните, така че да е възможна връзка със съответния потребителски профил. Това означава, че профили на потребители могат да бъдат създадени от обработените данни. Facebook обработва данните в съответствие с Политиката за поверителност на Facebook. Можете да намерите повече информация за това как функционира Facebook Pixel и изобщо за това как се показват рекламите във Facebook в Политиката за поверителност на Facebook: https://www.facebook.com/policy.
Можете да откажете събирането на пиксели във Facebook и да използвате информацията си за показване на реклами във Facebook. За да конфигурирате какви типове реклами да виждате във Facebook, можете да отидете на страницата създадена от Facebook, и да следвате инструкциите за настройки на реклами:  https://www.facebook.com/settings?tab=ads. Настройките са независими от платформата, т.е. те се прилагат за всички устройства, като настолни компютри или мобилни устройства. 
Можете да възразите срещу използването на "бисквитки" за проследяване и рекламни цели, чрез страницата за отказване - Network Advertising Initiative's -  http://optout.networkadvertising.org/. Можете да направите това също и чрез сайта http://www.aboutads.info/choices или на европейския уебсайт http://www.youronlinechoices.com/uk/your-ad-choices.