Експозиция „Врачански съкровища“

Каним ви да разгледате обновената експозиция „Врачански съкровища“ в Регионален исторически музей – Враца, прекрасна възможност да станете свидетели на традиционното златарско изкуство на региона представено в съвременно и интерактивно пространство.

Експозицията „Врачански съкровища“ събира над 300 разнообразни предмета от Античността, Средновековието и Възраждането, изработени от злато, сребро и бронз. Изследователите от различни възрасти, националности и нива на познания могат да се насладят на едно незабравимо културно-образователно преживяване, което докосва четири от петте сетива – зрение, слух, обоняние и допир.

Посетителят може да усети аромата на лаврово дърво, да стане част от тайнството на тракийски ритуал чрез видео разказ, да докосне фината изработка на възрожденски пафти. Звукова панорама неусетно откъсва гостите от настоящето и плавно ги превежда през над 25 века история.

Проектът е реализиран от архитектурно студио Atelier 3 Architects, с финансовата подкрепа на Фондация „Америка за България“ в партньорство с Община Враца и Регионален исторически музей – Враца, и е съобразен с водещите световни музейни стандарти.

Вижте сами галерията от снимки, но не пропускайте да посетите лично и да се потопите в историята на нашия регион.

Работно време: всеки ден от 9-17.30 ч. (събота и неделя от 12-13 ч. обедна почивка)
Вход: възрастни – 5 лв, пенсионери – 3 лв, деца – 2 лв, семеен билет – 8 лв, под 7 год. и инвалиди – безплатно

Вижте ОЩЕ
ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

С уникално красива природа и богата и интересна история, град Враца е истинско райско кътче за любителите на туристическия живот.

Вижте ПРЕПОРЪЧАНИ
Активности

Чудиш се какво да правиш в града? Избери някоя от нашите препоръчани и подготвениз а теб активности, които града и околността имат да ти предложат.

bg_BGБългарски

Споделете тази забележителност с приятели

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

какво търсиш днес?

не забравяй да посетиш:

Галерия