Фестивал Vola Open Air

Природа, музика, хапване и забавление в красивия Врачански Балкан!

Емблематичният фестивал Vola open air отваря пред теб хоризонти. В съзнанието се разстилат зелените поляни на Врачански Балкан, а върхът е пред теб. Вдишваш дълбоко от кристалния въздух, а гледките те карат да полетиш волно.

Това вдъхновяващо усещане поставя началото на Vola open air през далечната 2008 г. Цветослав Йонов – Цеко заедно с брат си Емил решават да направят едно парти, което в следващите години се превръща в събитие с мисия. Развитието на музикалния и културен живот в региона, вдъхновението на младите публики и все по-осъзнатото комуникиране с качественото музикално изкуство и природата са само част от нещата, за които работи всеотдайно целият екип на Vola Open Air.

На 1058 м. надморска височина сцените на фестивала придават нови висини на некомерсиални творци от страната и чужбина. Български, европейски и презокеански ъндърграунд величия на drum’n’bass, соул, фънк и хип хоп музиката се редуват всяка вечер, за да вдигнат настроението минимум на върха.

Дните са посветени на заслужен релакс в хамачената градина, графити работилницата или на задължителното базарче за ръчно изработени красоти. Йога, масажи, цирково изкуство, филми и всичко това сред красивите гори и поляни на природен парк „Врачански Балкан“. Тук виждаш и защо е важно да мислиш зелено, да действаш отговорно в името на природата.

Месецът е юли, върхът е Околчица… обратното броене започва!

В тазгодишното издание на фестивала от 21 до 23 юли ще може да чуеш доста от най-доброто. Специално за Vola open air’23 идва DJ Marky заедно със Stamina MCDJ QLEFTO EARLY BIRD,  PISTAMASHINA, Leena & YANANIANDRAZ, The essential FUNK trombone, FREE4ALL и още много други талантливи и качествени артисти.

Освен с разходки в планината, дните също ще предложат интересни и обогатяващи занимания. Playback театър “Storycatchers” гостуват на фестивала, за да поканят посетителите на вълнуващо пътешествие към себе си. „To play it back” или да „върнеш обратно историята изиграна“ е техника, с която може да се даде нова перспектива, нов поглед върху личните истории на някой от публиката. Осмели се и надникни в себе си.

Фондация Мини Арт пък са подготвили социални циркови игри и практики. Те ще ни преведат през основните умения за движение, координация и баланс и ще се насладим и на циркова работилница по жонглиране. Мини Арт ще представят и пърформанс, съчетаващ летящи обекти от всякакви размери, невербален театър, музика на живо и въздушна акробатика – трапец и огнен пой. 

Програмата продължава с графити работилница, jam session и още много изненади.

Vola open air’23

Ще се видим на върха!

Проектът Vola open air’23 се реализира с финансовата подкрепа на НФ “Култура” по “Програма за възстановяване и развитие на частни културни организации”, Обществен дарителски фонд за Враца и фондация “Америка за България”.

Вижте ОЩЕ
ПРЕДСТОЯЩИ СЪБИТИЯ

С уникално красива природа и богата и интересна история, град Враца е истинско райско кътче за любителите на туристическия живот.

bg_BGБългарски

Споделете тази забележителност с приятели

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

какво търсиш днес?

не забравяй да посетиш:

Галерия