„ИЗТЪРВАНИ РИТМИ“ – концерт-спектакъл на Ансамбъл „Родопа“, гр. Смолян

💥 ПРЕМИЕРА 💥
🗒️18 АПРИЛ,19:00часа
„ИЗТЪРВАНИ РИТМИ“ – Концерт – спектакъл на Ансамбъл „Родопа“, гр.Смолян. На сцената : певци, музиканти и танцьори.
📌НЧ „Развитие“ ВРАЦА
🔖БИЛЕТИ
Може да резервирате своите билети като се обадите на тел. 0888592912 или изпратите съобщение на viber, mesenger или whatsap.
Може да закупите своите билети от касата на билетен център „ГЪБКАТА“.
Цена на билетите : 20лв.
👉През последните 10 години ансамбълът бележи голям възход и заслужено печели приза Ансамбъл на годината и Постановка на годината с музикално-танцовия спектакъл „НЕВЯСТАТА“, който беше представен почти в цяла България, в зала 1 на НДК и на Роженските поляни.
👉Най-новият проект на ансамбъл „Родопа“ е трилогията „ИЗТЪРВАНИ РИТМИ“, който заслужено спечели наградата „Кристална лира“ в категория танцов фолклор за 2023 година. Върху фона на най-прочутите песни, свирни и хороводни стъпки, почерпени от автентичното богатство на родопския етнос, е прокарана стара, колкото древното време „сюжетна линия”: съпротивата на бащиния авторитет към „севдата” на женското чедо, дръзнало да залюби „неподходяща” изгора, несъответстваща на бащините критерии за богатство и материален просперитет.
Трилогията е определяна като стъпка към фолклорен мюзикъл. С мултимедийни изразни средства са включени образи от творби на известни български художници. На сцената се рисуват с танц и ритми знакови платна на Владимир Димитров – Майстора, Александър Жендов и други картини на наши велики творци, като чрез родопска фолклорна атмосфера ансамбълът пресъздава вечната борба между Доброто и Злото.
Спектакълът се реализира с помощта на огромна мултимедия и мултимедиен екран, които създават мултимедийна сценография. По този начин Фолклорен ансамбъл „Родопа“ поставя началото на нов начин на представяне на българския фолклор и изкуство. Сценарий, режисура и мултимедия Адриан Петров.

Информация за Народно Читалище „Развитие 1869”

Народно Читалище „Развитие 1869”

Народно Читалище „Развитие 1869” организира много събития свързани с културата!

Локация на провеждане

Читалище „Развитие“, булевард „Христо Ботев“, Враца, България
bg_BGБългарски

Споделете тази забележителност с приятели

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

какво търсиш днес?

не забравяй да посетиш:

Галерия