Полети с балон

Насладете се на красите планини и скали от високо!

Полетът с балон над Белоградчишките скали продължава около час. Излитаме от една много красива полянка между скалите само на 2 мин. пеша от централния площад в Белоградчик – Панаирището. Коша на балона събира 4 или 7 пасажера. Летим ниско над скалите и после високо с посоката и силата на вятъра. Свободният полет с балон е истинско приключение, а тези, които се осмелят за първи път да се качат в балон след това получават благородническа титла на специална церемония. Кацаме на място различно от това, от което сме излетели, но наземния екипаж на балона ни връща обратно по земя с помощта на обикновен автомобил.

Опасно ли е летенето с балон?

Полетът с топловъздушен балон е едно от най-сигурните въздушни приключения и в същото време може би най-спокойното и най-приятното. Балона се управлява от пилот. Балонът лети рано сутрин или привечер, когато вятъра е най-спокоен и се носи плавно със скоростта на вятъра. Той се издига благодарение на затоплянето на горещия въздух в купола му и се снишава при изстиването на този въздух.

Децата под 6 години летят само ако не ги е страх от шума на горелката и винаги с придружител. При издигането с балон на височина до 1000м над земята температурата в коша не се променя особено.

Информация

Какво да видите?

Вижте ОЩЕ
Активности

С уникално красива природа и богата и интересна история, град Враца е истинско райско кътче за любителите на туристическия живот.

Винени дегустации във винарна „Типченица“

Винено пътешествие с Веселите Винари

Развлекателен парк „Леденика“

bg_BGБългарски

Галерия

Споделете тази забележителност с приятели

Facebook
Reddit
WhatsApp
Twitter
Telegram
Email

какво търсиш днес?

не забравяй да посетиш: